Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.31

A letenyei piacon vett két puskát

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt kell felelnie V.D.J. és 7 társának.

A vád szerint a dél zalai vádlottak közül az I. rendű vádlott pontosan meg nem határozható időben, de valamikor 2014 júliusa előtt egy időközben elhunyt férfitől kapott egy távcsővel ellátott vadászpuskát (ezt a baktüttösi erdészházból lopták el még 2004-ben), illetőleg a letenyei piacon egy ismeretlen személytől további két puskát vásárolt.
A fegyverekhez hangtompítót készített, a lőszerkészítéssel foglalkozó III. rendű vádlottól lőszereket vett, s orvvadászatot folytatott egészen addig, míg 2014 júliusában a hatóság a férfi nagybakónaki házát átkutatva házkutatás során meg nem találta az illegális eszközöket.

 

zala-megye-fegyver-2.jpg

 

A II. rendű vádlott tudomást szerezve az I. rendű vádlottnál zajló házkutatásról -  tartva attól, hogy nála is lesz hasonló -, megkérte először az VIII. rendű vádlottat, majd mikor ő nemet mondott, a VII. rendű vádlottat, hogy „takarítsa el” a korpavári ingatlanja területéről a vadászathoz köthető dolgokat.

A VII. rendű vádlott a vadhúst kidobta az erdőben, néhány tárgyat (például. egy éjjellátót) elvitt magához, ahol a rendőrök később lefoglalták.

A fegyvereket V. rendű vádlott rejtette el zalamerenyei lakóháza melléképületében.  A IV. rendű vádlottnál szintén találtak 1 puskát és néhány töltényt,  az VI. rendű vádlottat pedig azzal vádolják, ő hozta el az I. rendű vádlottnak a töltényeket a lőszerkészítéssel foglalkozó II. rendű vádlottól.

A vádlottaknak Nagykanizsai Járásbíróságon dr. Török Judit bíró előtt kell számot adniuk az I. fokú folytatólagos tárgyalás folyamán cselekményeikről a vádlottaknak - olvasható a bíróság.hu-n. (A fotó illusztráció.)