Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.28

A Letenyei Járási Hivatal közleménye a Quaestor károsultak részére

quaestor-botrany.jpg

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Állampolgárokat, hogy az Országgyűlés elfogadta a Quaestor-károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló 2015. évi XXXIX. törvényt, melynek értelmében az ügyfelek május 6. és június 5. között tudják a kártalanítási igényüket benyújtani.

 

A Quaestor károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvény értelmében:

9.§ (3) A kérelmet a jogosult az Alap által rendszeresített űrlapon, az Alap Kárrendezési Szabályzatában meghatározott módon és helyen, így különösen a kijelölt kormányablakon keresztül vagy postán, tértivevényes levélben nyújthatja be. Ha a kérelem a kormányablakon keresztül került benyújtásra, azt az Alap részére haladéktalanul továbbítani kell.

(4) A kérelem 2015. május 6. és 2015. június 5. között nyújtható be. A határidő jogvesztő.

 

A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolása 2015. április 22. napján megkezdődött. A kapcsolódó legfontosabb információk megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Bank honlapján a http://felugyelet.mnb.hu/fogyasztoknak/QUAESTOR_informatiok linken.

 

A kárrendezésre vonatozó legfrissebb hírek a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) sajtóközleményében olvashatóak, amelyek az alábbi linken is elérhetőek:

http://www.mnb.hu/Sajtoszoba/mnbhu_pressreleases/mnbhu_pressreleases_2015/mnbhu_sajtokozlemeny_20150424

 

Az esetleges ügyfélkérdések és a formanyomtatványok kapcsán a PSNF és az MNB oldala nyújt segítséget: http://www.psfn.hu/ és www.mnb.hu.

 

Letenye, 2015. április 28.

Szendrődi Gabriella, járási hivatalvezető