Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.22

A letenyei Gyertyánági István fotókiállítása az iskolában

Az iskola épületében újszerű kezdeményezésre került április 18-án. A földszinti 17m hosszú folyosót kiállító galériaként szeretnénk működni a jövőben.

 

letenye-iskola-kiallitas-1.jpg


Elsőként Gyertyánági István, intézményünk egykori földrajz-testnevelés szakos pedagógusa mutatkozik be fotóival. Istvántól megtudtuk, hogy kedvenc időtöltése a fotózás és a motorozás. A kiállítás is a két tevékenység szerencsés egybeesésével jöhetett létre. A falakon látható alkotások egyfajta képet mutatnak a természet és a motoros élet szépségeiről. A természetfotók Lendvahegytől a Balatonig készültek. A motoros képek Románia, Karintia, Alsóörs és Nagykanizsa tájait, környezetét örökítették meg.
Fotózással tudatosan néhány éve kezdett foglalkozni. Most már viseli a „fotós szemüveget”, amelyen keresztül más értelmet kapnak a dolgok. Tagja a Kanizsai Fotóklubnak, ahol sokat tanul klubtársaitól a fotózás művészetéről.

 

letenye-iskola-kiallitas-2.jpg


Önálló kiállítása már kettő alkalommal volt. Iskolánkba nagy örömmel hozta alkotásait. A kiállítás megnyitása ünnepélyes keretek között történt. Pusztai Ferencné igazgatónő köszöntötte a résztvevőket, majd Simon Márta, a KLIK Letenyei Tankerülete igazgatója nyitotta meg a tárlatot. Gyertyánági István munkásságáról Zágon László fotóművész mondott méltató és biztató gondolatokat. (Kép és szöveg: Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola)