Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.03.02

A letenyei Csordásné Éva Néni Tanárnő emlékére

letenye-csordas-istvanne-tanar.jpg

 

Kedves Tanárnő!
Soha nem hittem volna, hogy egykori tanáromról, mentoromról ilyen hangvételű emlékezést kell készítenem..... Most mégis megteszem! Megteszem, mert megérdemli, mert egész életre való élményeket, értékeket kaptam tőle!
Emlékezet:
Azok a régi irodalom órák...
Azok a régi Polgári Védelmi szakkörök...
Azok a régi "versíró versenyek"...
Igen! Három jelentős témakör! Számomra mind Ő volt!
Maradandót alkotott, és még alkotott volna, ha a gondviselés adott volna még időt...
Forró vízként hatott rám, a múlt heti, tragikus esemény! Egy számomra kedves, diákokat szerető, szakmája iránt maximálisan elhivatott ember hagyott el bennünket. Minden diák "Éva nénije"....
Kedves Éva néni!
Szeretnék mindent leírni, de nem tudok, és nem is lehetséges, mert annyi az érdem! Annyi, amit értünk tett, és akart még tenni...
Nehéz feladat minden tevékenységéről illően megemlékezni. Nem is ez a célom, mert nem tudok minden értéket, érdemet leírni eme megemlékezésben. Szeretném inkább, az általam megélt, és Öntől kapott, életre való emlékekkel, értékekkel tovább vinni azt, amit elkezdett és hirdetett, évtizedeken keresztül!
Fiatal tanárként szeretném azt követni, amit Éva néni képviselt!

Szeretettel!
Volt diákja:
Friman Martin

(Fotó: 2015-ben  a letenyei járási katasztrófavédelmi vetélkedőn a Csordás Istvánné által felkészített letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola csapata  - a tanárnőnek köszönhetően már szinte mindig - első helyezést ért el. Az eredményért Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója gratulált Csordás Istvánnénak.)