Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.10

A letenyei csapat végzett az élen a járási katasztrófavédelmi versenyen - Fotókkal

Pénteken járási szintű ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt rendeztek kisvárosunkban. A rendezvényen, a megnyitó során jelen volt Farkas Szilárd Letenye Város Polgármestere is. Cselényi József Attila százados a helyi katasztrófavédelmi őrs parancsnoka a sportpálya kézilabda részén tartott program során a Letenye Médiának elmondta: a megmérettetésre Letenyéről, Bázakerettyéről, Becsehelyről és Muraszemenyéről érkeztek jól felkészített általános iskolai csapatok.

 

letenye-katasztrofavedelmi-verseny-1.jpg

 

letenye-katasztrofavedelmi-verseny-2.jpg

 

letenye-katasztrofavedelmi-verseny-3.jpg
 

letenye-katasztrofavedelmi-verseny-4.jpg

 

A diákok az elméleti teszt megírása után, elsősegélynyújtási, árvízvédelmi, lakosságvédelmi ismeretekből adtak számot tudásukról, de a verseny során a tűzoltó alapfelszereléseket is fel kellett ismerniük, veszélyes anyagokat azonosítottak, szelektív hulladékokat osztályoztak és a térképismeret sem hiányzott a "repertoárból".
A vetélkedés során a hivatásos lánglovagok letenyei tagjai (Bedőcs Attila és Bedő Tamás) tálcatűzoltási gyakorlatot mutattak be. A több órás viadal végén kiderült: első helyen a letenyei, másodikon a becsehelyi, harmadikon a muraszemenyei, negyediken a bázakerettyei csapat végzett.

 

letenye-katasztrofavedelmi-verseny-5.jpg

 

letenye-katasztrofavedelmi-verseny-6.jpg

 

letenye-katasztrofavedelmi-verseny-7.jpg

 

A díjakat Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át. A megyei versenyen - amely április 21-én a zalaegerszegi Dísz téren lesz - a Csordás Istvánné tanárnő által ügyesen felkészített letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola gárdája képviseli a járást. A helyszínen a megyei katasztrófavédelmi parancsnoktól azt is megtudtuk, hogy az egykori letenyei vásártér helyén hamarosan megkezdődik egy katasztrófavédelmi őrs építése, ahol az év végéig vonuló tűzoltók kerülnek vezénylésre. A hivatásosok várhatóan egy Mercedes típusú terepes, bivalyerős tűzoltókocsival indulnak a bevetésekre.

A verseny támogatói: Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség, Farkas Szilárd Letenye Város Polgármestere, Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Letenyei Mentőállomás, Letenyei Körzeti Tűzoltó Egyesület.