Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.22

A közbeszerzési eljárást követően épülhet a letenyei tanuszoda

Január 14-én Budapesten, a Nemzeti Sportközpontok székhelyén került aláírásra a letenyei tanuszoda beruházást megelőző, ingatlan tulajdonjogának térítésmentes átadásáról szóló szerződés.

Ismert előzmény, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében megvalósuló tanterem, tornaterem és tanuszoda beruházások előkészítésével kapcsolatos intézkedésekről szóló 1281/2017 (VI.2.) Kormányhatározatban a Kormány egyetértett azzal, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program végrehajtásával kapcsolatos feladatokról szóló 1523/2015 (VII.31.) Kormányhatározat rendelkezései alapján kerüljön sor a II. ütem keretében meghatározott tanterem, tornaterem és tanuszoda beruházások előkészítésére és megvalósítására, így az 1281/2017. (VI.2.) Kormányhatározat 1. melléklete szerint Letenyén tanuszoda létesül.

letenye-tanuszoda-2020.jpg

letenye-tanuszoda-2020-2.jpg

(Az okmányokat a fővárosban Farkas Szilárd polgármester és dr. Hámori Nóra aljegyző, pénzügyi osztályvezető írta alá)

A kisvárosi  helyszín már kiválasztásra került a tavalyi évben. A tanuszoda a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola és a Letenyei Hóvirág Óvoda mögötti területen kerül kialakításra.

2017. augusztus 29-én képviselő-testületi döntés és abban foglalt felhatalmazás alapján együttműködési megállapodás jött létre a város önkormányzata és a sportközpontok között a tanuszoda megvalósítása, beruházása tárgyában.

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. hivatalos levele is megérkezett 2019-ben önkormányzatunkhoz, miszerint a letenyei tanuszoda kivitelezésének közbeszerzésére megkapták a Miniszterelnökség támogató tanúsítványát.

A közbeszerzési eljárás már megindult, így annak eredményessége esetén minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a beruházás megkezdődhessen az átadott ingatlanon. A létesítmény megépítését követően az üzemeltetést a Nemzeti Sportközpontok intézmény fogja megvalósítani - tájékoztatta honlapunkat Farkas Szilárd polgármester.