Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.08

A horvátokkal közösen nyert úniós pályázaton Letenye

A napokban hozták nyilvánosságra a magyar-horvát határon átnyúló, második fordulóban benyújtott (nem turisztikai célú) pályázatokat a program hivatalos oldalán (huhr-cbc.com). Ennek értelmében Letenye Város Önkormányzata újabb pályázati forráshoz jutott mintegy 412.000 Euro összegben (Kb. 130 millió forint) a HUHR/1901/2.2.1/0117 azonosítószámú, 2.2.1 célterületű, ECO BRIDGE címet viselő projekt kapcsán. Az önerő mértéke 5%, melyet városunk önkormányzata biztosít.

 

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2020.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester)

 

A projekt vezető partnere: Csáktornya város
Projektpartnerek: Letenye város Önkormányzata, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Muraköz megye, valamint egy természetvédelemmel foglalkozó szervezet
A projekt teljes költségvetése: 1.501.362 Euro

 

Letenyén, a volt gyermekorvosi rendelő helyén (Kárpáti utca) egy látogatóközpontot kívánunk létesíteni, együttműködve a horvát vezető partnerrel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal és a horvát projektpartnerekkel.

A projekt megvalósítása során beruházással összefüggő feladatokat is vállaltunk, terveztünk, így az épület felújításra kerül, különféle eszközök, bútorzat beszerzésével pedig a látogatóközpont funkciót kapja meg a létesítmény.

Az épület felújításán és az eszközbeszerzésen túl az ingatlanon található zöldfelület revitalizációja is hangsúlyt kap, így az beruházással járó munkafolyamatok több, mint 260.000 Euro összeg nagyságrendben jelennek meg a projektben.

 

A megvalósítás során folyamatos nyilvánosságot kívánunk biztosítani és különböző szakmai rendezvények, workshopok, szervezésével pedig elsősorban a környezettudatos gyermeknevelés elősegítéséhez és szemléletformálásához nyújtunk lehetőséget, valamint a biodiverzitás fontosságára hívjuk fel a figyelmet fauna és flóra környezetben - tájékoztatta honlapunkat Farkas Szilárd letenyei polgármester.