Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.07

A drogok ellen is küzdenek Letenyén

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum alakult tavaly a határ menti kisvárosban. A fórum célja a kábítószerüggyel foglalkozó helyi testületek munkájának segítése, s többek közt a határon túlról érkező kábítószerek mennyiségének mérséklése.

Farkas Szilárd polgármester elmondta: a fórum a 80/2013. (X.16.) országgyűlési határozat felhatalmazása alapján jött létre. Feladata elsősorban a Nemzeti Drogstratégia megvalósításáért felelős helyi szervezetek, az önkormányzatok, az ellátásszervezéséért felelős szervek, így háziorvosi és védőnői szolgálatok, oktatási, és szociális intézmények és gyámügyi szervek támogatása, az egyes szereplők közti együttműködések, egyeztetést segítő fórumának megteremtése.

 

letenye-farkas-szilard-polgarmester.jpg

(Farkas Szilárd Letenye Polgármestere)

 

Az egyeztető fórum szervezetileg a Letenyei Család és Gyermekjóléti Központhoz kapcsolódik, tagjai pedig az önkormányzat, az egészségügyi központ, a védőnői szolgálat, a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, a Nők-háza Egyesület és a LetenyeMédia. A fórum elnöke Farkas Szilárd polgármester, titkára pedig Mozsolics Klára a központ intézményvezetője.

A városvezető szerint a fórumtól annak résztvevői azt várják, hogy a kezelés, ellátás, rehabilitáció területén a meglévő intézményi háttér színvonala emelkedjen, speciális programok (személyre szabott terápiás módszerek és kockázati csoportoknak szóló programok) bevezetésére, alkalmazására kerüljön sor.

A határon át érkező kábítószer mennyisége csökkenjen, a felderítői munka minősége, a terjesztőkre fókuszáló, szervezett bűnözői csoportok felszámolására irányuló tevékenység pedig erősödjön.

Farkas Szilárd elmondta, hogy a családsegítő központ újabb forrást nyert a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF) működési feltételeinek biztosítására, valamint a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására.