Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.29

A letenyei önkormányzati intézmények dolgozói számára nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás

Az új koronavírus világjárvány negyedik hullámában mind az európai országokban, mind pedig országunkban és városunkban is emelkedett az elmúlt hetekben az új koronavírus fertőzések, az influenzaszerű, valamint az orrfolyással és torokfájással járó megbetegedések száma.

Központi, az egész országra kiterjedő döntés alapján 2021. november 1-jétől kötelező lesz orrot és szájat eltakaró maszkot viselni a tömegközlekedési eszközökön, a helyi és helyközi autóbuszokon, a vonatokon, a pályaudvarokon és a megállóhelyeken. A maszkviselés alól ezúttal is felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő állampolgárok.

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2021-portre.jpg

(Farkas Szilárd, Letenye Város polgármestere)

A kórházakban látogatási tilalom lép érvénybe, a szociális intézmények vezetői pedig élhetnek az intézmény látogatásának korlátozásával, esetleg tilalmával.

Az önkormányzat és annak intézményeiben, a dolgozók átoltottság-arányainak, a védettségi kártyával rendelkezők, valamint a fertőzésen átesettek számainak ismeretében "a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről" szóló 599/2021.(X.28) számú Kormányrendeletben foglaltak alapján úgy döntök, hogy 2021. november 1-jétől egyenlőre NEM ALKALMAZOM a Kormányrendelet 1. § (2) bekezdése által megfogalmazott településvezetői felhatalmazást, tehát a koronavírus védőoltás felvételét nem teszem kötelezővé az önkormányzati alkalmazottak és az önkormányzat intézményeiben dolgozók számára.

Ugyanakkor felhívom a szíves figyelmet, hogy az orrot és szájat eltakaró maszk továbbra is használható, viselhető a közterületeken, valamint az intézményekben is!

Tisztelettel kérem, hogy a személyes higiéniára (pl. alapos kézmosás, kézfertőtlenítés) is fordítsanak fokozottabb figyelmet!
Vigyázzunk egymásra, vigyázzanak magukra! - tájékoztatott Facebook oldalán pénteken Farkas Szilárd letenyei polgármester.