Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.25

74 millióból újul meg a letenyei óvoda épülete

Letenye Város Önkormányzata a TOP -1.4.1-15 kódszámú pályázaton 82.127.719 Ft vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást kapott a Letenyei Hóvirág Óvoda Bajcsy utcai intézményének fejlesztésére.
A közbeszerzési eljárás eredményes volt, így hamarosan megkezdődhet az évek óta várva várt beruházás.

letenye-ovoda-2018.jpg

(A letenyei Bajcsy utcai óvoda épülete)

A közelmúltban Farkas Szilárd polgármester aláírta a "Letenyei Hóvirág Óvoda funkcióbővítő fejlesztése" című TOP-1.4.1-15 kódszámú nyertes projekt kivitelezéssel és beruházással érintett vállalkozói szerződést.
A közbeszerzési eljárást követően a nagyrécsei MERMAID Kft. végzi a projekt jövőbeni munkálatait bruttó 74.470.603 Ft nagyságrendben.
A beruházás többek között érinti az óvoda vizesblokkjainak felújítását, az intézményben sószoba kialakítását, az udvari játékok és az óvodai kerítés megújítását, fotovoltaikus rendszer telepítését, a terasz felújítását és az akadálymentes gyalogos közlekedési feltételek megvalósítását.
A városvezető elmondta, hogy a döntés során szembesültek azzal, hogy a benyújtott pályázati támogatásnál jelentősen kevesebbet kaptak.
A támogatási kérelmet eredetileg 200 millióra nyújtották be.
A csökkentett támogatás magával hozta azt a valós tényt is, hogy a pályázatban vállalt műszaki tartalmat át kellett tervezni, mindezek miatt jóval kevesebb támogatási összeg jut beruházásra.