Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.11

60 közmunkást foglalkoztatnak Letenyén

Letenye Város Önkormányzata ismét benyújtotta támogatási igényét a 2018. évi start közfoglalkoztatási programokra.
A közfoglalkoztatás tekintetében 60 fővel veszünk részt a 2018. évi programban.
Ismét három programelem került indításra, a helyi sajátosságok (betonelemek gyártása), a belvízvédelem és a mezőgazdasági utak karbantartása címmel- mondta honlapunknak Farkas Szilárd polgármester.

letenye-varoskep-2018.jpg

(Letenyei városkép. Fotó: Mészáros T. László)

A programelemekre, a személyi és dolgi kiadásokra mintegy 82,5 millió Ft támogatást kapott önkormányzatunk, az önrész mértéke pedig közel 400 ezer Ft összeget tesz ki. Farkas Szilárd polgármester elmondta, ebben az évben már kevesebb támogatási összeg fordítható dologi kiadásokra, a teljes összeg mintegy 18%-a.
A program 2018. március 1-től 2019. február 28-áig tart, azaz egy éves határozott időtartamot jelent minden foglalkoztatott számára - tudtuk meg.

A közfoglalkoztatási bérek mértéke a 2017-es évhez viszonyítva nem változott. Azt látjuk, hogy a szakképzett létszám folyamatosan csökken, s növekszik a 8 általános iskolát végzettek száma.
A betonelem-gyártás pont egy olyan terület, ahol a szakképzettségre szükség lenne, azonban ezt ebben az évben kevés létszámmal tudjuk megkezdeni - fogalmazott Farkas Szilárd.

Letenye Város Képviselő-testülete a 2018. évi költségvetés tárgyalásakor arról is döntött, hogy 1 fő főállású munkavezetőt és 1 fő főállású traktorvezetőt is foglalkoztat 1 év határozott időtartamra.
A városvezető még hozzátette, hogy a közfoglalkoztatás keretén belül az idei évben több járdaszakaszt is meg kívánnak újítani.