Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.26

60 éves a letenyei horgászegyesület

Május 21-én a nemrég újra megnyitott és 40 mázsa háromnyaras ponttyal betelepített Fényesi Kavicsbánya tónál tartotta horgászversenyét az idén 60 éves Letenyei Sporthorgászok Egyesülete. A viadalon 35 horgász várta a kapásokat, melyek nem maradtak el.

 

letenye-horgaszegyesulet-1.jpg

(A letenyei horgászegyesület a versenyen jelen lévő tagjai Farkas Szilárd polgármesterrel a horgászverseny után)


A gyermekhorgászok között második lett Tóth Patrik, első helyezést ért el Bedő Bella. A felnőtt horgászok között harmdik legtöbb halat Simonyai Tibor fogta, második lett Simonyai Tamás és az élen végzett  Balassa Zoltán. A különdíjat az első helyezett érdemelte ki a legnagyobb hal kategóriában, a féder bottal kifogott potyka 4700 grammot nyomott.

 

letenye-horgaszegyesulet-2.jpg

(A győztes Balassa Zoltán a 4,7 kilós ponttyal)

 

A vendéghorgászok között a legtöbb halat - négy pontyot, összsúlyuk 8200 gramm - Csótár János a kerkaszentkirályi egyesület tagja fogta. Az 1956-ban alapított horgászegyesület alapító tagja a letenyei Áttal János emléklapot vehetett át, szintén emléklapot kaptak a megjelent vidéki horgászegyesületek is. A díjakat és az emléklapokat Helber István egyesületi elnök, Bagladi József titkár és Farkas Szilárd polgármester adta át. A program végén egy közös fotóra gyűltek össze a helyi és vidéki egyesületek horgászai, akiket a vízparton készített ízletes gulyással vendégeltek meg a letenyeiek.