Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.25

4000 védőmaszkot vásárol Letenye

4000 darab egészségügyi védőmaszkot vásárol Letenye két héten belül - mondta honlapunknak Farkas Szilárd letenyei polgármester.
A védőmaszkok magas hőfokon mosható orvosi szájmaszkok lesznek, amelyeket a város lakossága részére ingyenesen osztanak szét. A város azok részére juttatja ki a vásárolandó védőmaszkokat, akik letenyei lakcímmel rendelkeznek.

koronavirus-vedomaszk-2020.jpg

(Egészségügyi védőmaszkok gyártása a Kanizsa Rehab-nál. Fotó: MTI/Varga György)

Meghalt egy koronavírus-fertőzött brit beteg Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel. Ezzel tízre nőtt a koronavírusban elhunytak száma.

Azt is írták, hogy újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 226-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Összesítésük szerint a Magyarországon beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat - szögezték le. MTI