Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.14

344 köbméter szociális tűzifát szállítottak ki Letenyén

Letenye Város Önkormányzatának Humán és Ügyrendi Bizottsága a helyi rendeletben foglaltaknak megfelelően a helyi önkormányzati választásokat megelőzően elbírálta a szociális célú tüzelőanyag felhívásra benyújtott lakossági kérelmeket. Az önkormányzathoz a meghirdetési időszakban kicsivel több, mint 270 helyi háztartásból érkezett igény – mondta honlapunknak Farkas Szilárd városvezető, majd kiemelte, hogy Letenye Város Önkormányzata a Belügyminisztérium által kiírt szociális célú tüzelőanyag pályázat pozitív bírálatának köszönhetően mintegy 313 erdei köbméter jóváhagyott mennyiségre kapott felhatalmazást, közel 7 millió forint értékben.

 

letenye-szocialis-tuzifa-2019.jpg

 

A polgármester közbenjárására azonban a megítélt támogatási összegből nagyobb mennyiségre, mintegy 344 erdei köbméter keménylombos tűzifa vásárlására nyílt lehetőség a Zalaerdő Zrt-től. Ennek eredményeként pedig több letenyei család részére adhattak és szállíthattak ki egy, vagy kettő köbméter keménylombos tűzifát az idei tél beállta előtt, november első és második hetében – mondta a polgármester.

A logisztikai feladatokban és a kiszállítás szervezésében, lebonyolításában nagy segítséget nyújtott Tamás Tamás, aki az újonnan létrehozott Városfejlesztési és Gazdasági Bizottság tagja.
A polgármester hozzátette, a kiszállított mennyiségek költségeit az önkormányzat saját költségvetésének terhére biztosította, majd előrevetítette, amennyiben ismét meghirdetésre kerül a belügyminisztériumi pályázat, természetesen jövőre is részt kívánnak venni a programban, ha a feltételrendszer az idei évhez hasonló marad - hallottuk az újraválasztott letenyei polgármestertől.