Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.03.05

30 család vehet részt a szociális földprogramban Letenyén

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdetett a tavalyi évben a Konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram megvalósításának támogatására.

2019. januárban a város képviselő-testülete úgy döntött és határozott, hogy ismét, immár ötödik alkalommal pályázatot nyújt be Konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram felhívásra – mondta honlapunknak Farkas Szilárd polgármester.

csirke.jpg

A célcsoport a munkanélküliek, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, az aktív korúak ellátásában részesülők, a megváltozott munkaképességűek és az alacsony nyugdíjjal rendelkezők. A szociális rászorultság mellett a kisállattartáshoz/növénytermesztéshez szükséges feltételek megléte is rendeleti előírás. A programra jelentkező családoknál környezettanulmány lefolytatására kerül sor, amely keretében ellenőrzésre kerül, hogy rendelkezésre állnak-e az állattartáshoz/növénytermesztéshez szükséges feltételek, a család szociális rászorultsága fennáll-e. A rendeleti előírásoknak való megfelelés és a környezettanulmány tapasztalatai alapján kerülnek kiválasztásra a programban résztvevő személyek.

Pozitív bírálat esetén a támogatásból 30 szociálisan rászoruló letenyei családot kívánunk támogatásban részesíteni. A pályázatban meghatározottak szerint a programban összesen 900 előnevelt csirkét és 1.800 kg tápot kívánunk vásárolni. Folyamatosan törekszünk új rászoruló családok bevonására a programba.

A projekt végrehajtásakor szakképzett agrár-, vagy mezőgazdasági végzettségű szakembert is biztosítani szükséges, aki a kedvezményezettek programra történő felkészülését segíti, folyamatos szaktanácsadást nyújt, és a program időszakában, mint folyamatsegítő mentor biztosítja a program sikeres megvalósulását - mondta végezetül a Letenye Médiának Farkas Szilárd.