Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.26

280 tisztítószer csomagot és szájmaszkokat rendelt a letenyei önkormányzat

Farkas Szilárd letenyei polgármester kérésünkre válaszolva elmondta: a tisztítószer-csomagok helyi vállalkozótól történő beszerzéséről döntésemnek megfelelően városunk önkormányzata gondoskodott, melynek forrására a 2020. évi költségvetésben tervezett civil szervezetek támogatására létrehozott alapot jelöltem meg. Ugyanezen civil alap biztosította a letenyei háztartásokhoz eljuttatott higiéniai, magas hőfokon mosható felnőtt sebészeti és gyermek szájmaszkok forrását is.

A tisztítószer-csomagok - az országos tisztifőorvos által is ismertetett fertőtlenítőszerek hatásosságát figyelembe véve - háztartásonként 4 db baba szappant, 2 liter folyékony szappant, 3 flakon háztartási hypot és 1 flakon folyékony univerzális fertőtlenítőszert tartalmaznak.

letenye-koronavirus-csomag-osztas-2020.jpg

(Tisztítószer csomagok kiosztása Letenyén. Fotó: Önkormányzat)

A csomagok kiszállításában a helyi roma nemzetiségi önkormányzat tagjai, valamint a letenyei családsegítő központ munkatársai működtek közre, akik az önkormányzat által elkészített átadás-átvételi dokumentáció aláírásával egyidejűleg adták át a háztartások részére a tisztító-, tisztálkodási és fertőtlenítőszereket.

A családok képviselői az írásbeli nyilatkozattal átvett szereket saját háztartásaikban, a megfelelő higiéniai környezet megteremtésére használhatják fel.
Döntésemnek megfelelően további csomagok beszerzését készítettem elő arra az esetre, ha a veszélyhelyzet fokozottabbá válna a városban.

Azon letenyei családok esetében, ahol a keresőképesség megszűnése kilátásban van a veszélyhelyzet miatt, azaz a család, vagy az egy háztartásban élő valamennyi keresőképes tagja a veszélyhelyzet miatt keresőképtelenné válik, azon családok részére a jövőben egyszeri, vissza nem térítendő támogatás biztosításának feltételeit és mértékét dolgozzuk ki. Mindezekről ma egyeztettem alpolgármester asszonnyal és a humán bizottság elnökével. Jelenleg a költségvetés áttekintése mellett az egyeztetések zajlanak.

Ugyancsak önkormányzati forrásból a letenyei védőnői szolgálat részére 400 db higiéniai sebészeti szájmaszk, valamint fertőtlenítőszerek beszerzését rendeltem el a veszélyhelyzetre tekintettel - mondta honlapunknak a letenyei városvezető.