Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.08

21 fő koronavírusos Letenyén, további 22 fő járványügyi megfigyelés alatt

Tisztelt Letenyeiek!
A mai járványügyi határozatok alapján az új koronavírus járvánnyal összefüggésben Letenyén az alábbi számú megbetegedések és járványügyi megfigyelés alá helyezések vannak jelenleg kumulálva érvényben. A veszélyhelyzet ideje alatt a napi szintű tájékoztatásokat és az aktuális járványügyi számokat aznap, legkésőbb 20:00 óráig teszem közzé.

 

Ahogy Önök is látják, kisvárosunkban folyamatosan emelkednek az igazolt fertőzések számai. Nagy valószínűséggel a következő napokban újabb emelkedések várhatók az elvégzett antigén és PCR-tesztek alapján.

 

letenye-koronavirus-2020.11.07..jpg

 

A fentiekkel összefüggésben ismét tisztelettel és nyomatékosan kérem a lakosságot, hogy a járványügyi készültséggel összefüggésben lévő szabályokat szíveskedjenek szigorúan betartani, az előírt helyeken viseljenek orrot, szájat eltakaró mosható vagy sebészi maszkot és a személyes higiénét is teremtsék meg és a különleges jogrendben lévő szabályokat szigorúan tartsák be! Városunkban két telephellyel idősek otthona is működik és el kívánjuk kerülni a tömeges megbetegedést az intézményekben, ezért az önkormányzat is mindent megtesz az együttműködés, a folyamatos kommunikáció és a korrekt tájékoztatás tekintetében.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy az új koronavírus járványhelyzettel összefüggésben, a tünetek megjelenése esetén az úgynevezett PCR-tesztek megkérését nem az önkormányzat, hanem az illetékes háziorvos a tünetek mérlegelését követően rendelheti el és néhány nap múlva az OMSZ munkatársai veszik le a mintákat.

 

A népegészségügyi hivatal feladata pedig az esetleges kontaktkutatás. Tehát az önkormányzat nem kompetens ezen feladatokban! Amennyiben a hatályban lévő kormányrendeletekben megfogalmazottaktól eltérő jelenséget tapasztalnak (kijárási korlátozás megszegése, maszkhasználat elmulasztása, ..., stb.), akkor elsősorban a rendőrség jogosult illetékes szervként eljárni!

 

Tisztelettel hívom fel a helyi vendéglátó-egységek tulajdonosainak figyelmét, hogy a rendőrség mellett az önkormányzati hivatal munkatársai előre be nem jelentett módon jogosultak ellenőrzést végezni az egységekben, a szabályszerű maszkhasználattal kapcsolatban. Az elvégzett ellenőrzések kapcsán a fegyelmezettség és jogkövető magatartás volt tapasztalható.

Tisztelettel köszönöm meg együttműködésüket! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! - tájékoztatott Facebook oldalán szombaton Farkas Szilárd letenyei polgármester.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál vasárnap délelőtti tájékoztatása szerint, 4673 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 81 beteg.