Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.16

2,5 milliót kapott 10 kérelmező letenyei lakóingatlana vásárlásához

Szeptember 12-én rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívására került sor a letenyei városházán.

Az ülésen döntöttünk és határozatot hoztunk a Szavazatszámláló Bizottság tagjairól és póttagjairól, akik majd az október 13-i helyi önkormányzati választáson az öt letenyei szavazókörben teljesítenek feladatot.

 

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2019.jpg

Farkas Szilárd letenyei polgármester

 

Elbíráltuk a helyi lakáscélú támogatási felhívásra érkezett lakásvásárlási kérelmek benyújtására augusztus 30-ig volt lehetőség. A bírálat során 10 kérelmező részére, az egy éven belül vásárolt és tulajdont szervezett letenyei lakóingatlana vételéhez 250.000 Ft/kérelmező, vissza nem térítendő egyszeri pénzbeli egyösszegű támogatást ítélt meg a helyi rendeletben szabályozottak alapján a testület. 2015 óra óta forrást biztosítunk az önkormányzati költségvetésben erre a célra mintegy 3 millió Ft/ év nagyságrendben.

A rendelet célja, hogy segítse Letenye város közigazgatási területén letelepedni szándékozókat önkormányzati támogatás nyújtásával. A helyi rendelet értelmében a kérelmek bírálata során előnyt élveznek a fiatal házasok, a gyermeküket egyedül nevelők és a többgyermekes házasok.

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy a szociális célú tüzelőanyag felhívásra benyújtott kérelmek tárgyában a Humán- és Ügyrendi Bizottság október 13-a előtt meghozza döntését - tudatta honlapunkkal Farkas Szilárd letenyei polgármester.

Lesz tanuszoda Letenyén

A 1281/2017. (VI. 2.) Kormányhatározat a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében megvalósuló tanterem, tornaterem és tanuszoda beruházások előkészítésével kapcsolatos intézkedéseket foglalja magában, melynek 1. számú melléklete értelmében Letenyén tanuszoda létesül. A helyszín már kiválasztásra került a tavalyi évben. A képviselő-testület minden szükséges lépést megtett és döntést meghozott annak érdekében, hogy a közbeszerzési eljárás mielőbb megindulhasson.