Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.31

1956-ról a letenyei iskolában

„Jobb emberek lettünk tőle…” Ezt a címet viselte a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsora, amelyet a „Sinkovits Imre” pályázat keretében tartottunk az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve. A műsort Varga Ferencné, Horváthné Vlasics Zsuzsanna állította össze, az énekkart vezette Cselényiné Erős Enikő.
Délelőtt az alkalomhoz illően feldíszített tornateremben a diákok az énekkar, és a hetedikes tanulók közreműködésével idéztük fel a hatvan évvel ezelőtti eseményeket a résztvevőknek.
A Himnusz elhangzása után Pusztai Ferencné igazgatónő szavalata nyitotta meg a megemlékezést, majd a 7.a osztály tanulói kiváló vers-és prózamondó képességükről tettek tanúbizonyságot.
A zenével színesített összeállítás azok szívét is megérintette, akik csak a történelemkönyv lapjairól ismerték az eseményeket.
Az énekkar a műsorhoz illeszkedően színvonalas énekkel kapcsolódott a megemlékezéshez.
A megható, méltóságteljes műsor után igazgatónőnk beszélt ’56 üzenetéről. Fontos, hogy az általános iskolás diákok tisztelettel, megbecsüléssel emlékezzenek azokra, akik a magyarság jövőjéért szenvedtek, vagy áldozták életüket.
A résztvevők emlékül 56 lyukas zászlót kaptak.
„Ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak.”

 

letenye-iskola-1956-os-unnepseg-1.jpg

 

letenye-iskola-1956-os-unnepseg-2.jpg

 

letenye-iskola-1956-os-unnepseg-3.jpg