Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.02.16

180 család kapott szociális tűzifát Letenyén

Letenye Város Képviselő-testülete szerdán hosszasan tárgyalta városunk 2017. évi költségvetési rendeletét, melynek bevételi és kiadási főösszegeit egy fordulóban, mintegy 750 millió Forintban fogadta el.

Büdzsénk jelenleg nem tartalmazza a benyújtott TOP és Interreg pályázatok által megítélhető összegek mértékét.

 

letenye-testuleti-ules-2017.jpg


Az idei évi költségvetésben többek között betervezésre került a civil szervezetek - kérelemre induló - támogatási költségei, az egészségház további eszközbeszerzése, a csapadékvíz elvezetéssel összefüggő költségek, az egyedutai művelődési ház második ütemű belső felújítása és a lakásvásárlási támogatás is.
A képviselő-testület tárgyalta lakásbérleti jogviszony meghosszabbítása iránti kérelmeket, módosította a közterület használat szabályairól szóló rendeletet.
A városvezetés az egészségház takarítási feladatainak további ellátására is tett javaslatot és a start közmunka támogatási igényéről is döntött - írta Facebook oldalán Farkas Szilárd polgármester.
Az ülésen az is elhangzott, hogy mintegy 3,2 millió értékben 180 család kapott egyenként 1 köbméter erdei lombos szociális tűzifát.
A Letenyei Család és Gyermekjóléti Központ üres álláshelyét, családsegítő státuszban sikerült betölteni január 16-ától, valamint a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi ügyintézői álláshelye is betöltésre kerül február 20-tól, a pályáztatás és személyes interjúk megtörténtek.
A  Zala Megyei Vállakozásfejlesztési Alapítvány márciustól Letenyén minden csütörtökön a térségben élő vállalkozóknak és álláskeresőknek munkaerőpiaci tanácsadást nyújt a városházán található irodában - említette a városvezető - mondta polgármesteri tájékoztatójában a letenyei városvezető.