Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.04

18 fő koronavírusos, 20 fő megfigyelés alatt Letenyén

"Tisztelt Letenyeiek!
A mai járványügyi határozatok alapján az új koronavírus járvánnyal összefüggésben Letenyén az alábbi számú megbetegedések és járványügyi megfigyelés alá helyezések vannak jelenleg kumulálva érvényben.

Tisztelettel kérem a lakosságot, hogy a járványügyi készültséggel összefüggésben lévő szabályokat szíveskedjenek szigorúan betartani, az előírt helyeken viseljenek orrot, szájat eltakaró mosható vagy sebészi maszkot és a személyes higiénét is teremtsék meg és a különleges jogrendben lévő szabályokat szigorúan tartsák be!

Tisztelettel köszönöm meg együttműködésüket! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!" - közölte Facebook oldalán kedden este Farkas Szilárd letenyei polgármester.

letenye-koronavirus-2020.11.04..jpg

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető  tömeges megbetegedést okozó  SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a  magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére 2020. november 4-étől ismét különleges jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A 479/2020. (XI. 3.) Kormányrendelet a veszélyhelyzettel összefüggő következő védelmi intézkedéseket tartalmazza: kijárási korlátozás szabályozása, a rendezvényekre vonatkozó intézkedések, a tömegközlekedés kérdése, illetve a parkolással összefüggő intézkedések. Kérem, hogy a jogszabályokat figyelmesen olvassák el!
A veszélyhelyzet kihirdetése az önkormányzatok, képviselő-testületek, önkormányzati bizottságok, nemzetiségi önkormányzatok működésére is kihat a döntések meghozatala tekintetében, melyről a későbbiekben nyújtok részletesebb tájékoztatást.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény 46. szakasz (4) bekezdése alapján veszélyhelyzetben az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ennek értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt a képviselő-testületi határozatok helyett polgármesteri határozatokban hozom meg döntéseimet - természetesen a bizottságok és a képviselő-testület tagjainak véleményét figyelembe véve. A polgármesteri határozatok a www.letenye.hu városi honlap főoldalán lesznek elérhetőek.

Képviselő-testületi és bizottsági ülések tartására a jogszabály erejénél fogva a veszélyhelyzet ideje alatt nem kerül sor, az önkormányzati munka ennek ellenére természetesen zökkenőmentes ütemben fog haladni, a folyamatban lévő ügyek (pl. szociális tűzifa kérelmek benyújtása, bírálata), leendő döntések meghozatalát, kihirdetését nem befolyásolja.
A 2020. évi közmeghallgatással és rendezvényekkel (pl. adventi gyertyagyújtások, adventi vásárok) összefüggő kérdésekben a későbbiekben nyújtok részletes tájékoztatást.

Kérdés, segítségnyújtás igénye esetén ügyfélfogadási időben - a járványügyi szabályok betartása mellett - a megszokott elérhetőségeken állunk a lakosság szíves rendelkezésére!
Az aktuális jogszabályokról a www.magyarkozlony.hu oldalon tájékozódhatnak - közölte szerdán reggel a letenyei városvezető.