Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.07

150 éves a Posta: zalai postások bicikliztek Letenyére

A Magyar Posta 2017-ben ünnepli önállóvá válásának 150.  évfordulóját. Az idei évben az említett egyesületek az évforduló jegyében nagyszabású, Kerékpártúra az országhatár mentén elnevezésű sportprogramot szerveznek.

 

150-eves-a-posta-letenye.jpg

(Megérkeznek a bicikliző postások Letenyére a Pozsonyi utcai Fáma Házához)


A cél, több mint 1800 km megtétele minél jobban megközelítve az országhatárt, biztonságos, kerékpározásra alkalmas útviszonyok mellett, kb. 50km/nap szakaszokban, váltó kerékpározással, minél több résztvevő megmozgatásával. A túra nagyságrendileg 150 napot vesz igénybe, tekintettel arra, hogy a távok teljesítésére hétvégente kerül sor. A kiindulási pont Budapest, majd az óramutató járásával ellentétes irányban kerüljük meg Magyarországot, végül Budapestre érkeznek vissza.

 

150-eves-a-posta.jpg

(B-j) Farkas Szilárd Letenye polgármestere, Kolcsár Elvira a nagykanizsai 1 számú Posta vezetője és Péter Tibor a DPSE zalaegerszegi sportkörzet vezetője a letenyei Fáma Házánál)

 

A zalai postások mintegy 40 fős biciklis csapata és kísérőik június 3-án (szombaton) a Vas megyei Őriszentpéternél pattantak nyeregbe és 72 kilométer letekerése után érkeztek Letenyére a Fáma Házához, ahol Farkas Szilárd polgármester és Ráczné Lánczok Zsuzsanna a Letenyéért Közéleti Egyesület (LKE) vezetője és tagjai finom ételekkel és ízletes italokkal fogadták őket.

 

150-eves-a-posta-letenye.-2jpg.jpg

(A vendégeket Ráczné Lánczok Zsuzsa és az LKE csapata látta vendégül, akik megismerkedtek az LKE életével és a Fáma Házával is)

 

Péter Tibor a Dunántúli Postás SE (DPSE) zalaegerszegi sportkörzetének vezetője honlapunknak elmondta, a postás biciklisek Zalaegerszegről, Keszthelyről és Vonyarcvashegyről érkeztek a határ menti kisvárosba, ezzel ez az etap szombaton véget ért. A kanizsai postások vasárnap a Somogy megyei Csurgóra indultak. A túra május 4-én születésnapi nyitó ünnepséggel kezdődött és október 9-én a Postai Világnappal zárul.