Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.11

110 embernek munkát adó üzem települhet Letenyére

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány július 7-én (kedden) az Európai Úniós támogatások pályázati roadsow-ja keretében a helyi és környékbeli vállalkozók, önkormányzatok számára szervezett fórumot a Letenyei Városházán.

A fórumon többek között jelen volt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

 

letenye-farkas-szilard.jpg

(Farkas Szilárd előadását tartja a letenyei fórumon)

 

A nap folyamán Letenye város középtávú gazdaságfejlesztési elképzelései címmel előadást tartott Farkas Szilárd polgármester.

Letenye választott vezetője prezentációja során arról is szólt, hogy az Adria Piac mellett lévő Mura Ipari Parkban egy 110 főnek munkát adó újabb üzem létesülhet.

Mint az a fórumon elhangzott, a letenyei ipari parkba egy svájci érdekeltségű, elektromos autók gyártására szakosodott cég települne be.

Mivel az ipari park magántulajdonban van, így a tervezett beruházással kapcsolatban az önkormányzat közvetítői-koordinátori szerepkört tölt be - hallottuk a jó hírt a rendezvény során Farkas Szilárdtól, aki arról is szólt, hogy Letenye legnagyobb foglalkoztatói a Müller Bt., az Owi-Zala Bt., a Zalaerdő Zrt., a 6x6 Trans Kft valamint az önkormányzat.