Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.16

10 milliót nyertek letenyei, kistolmácsi, murarátki, muraszemenyei, zajki fejlesztésekre

Szerdán délelőtt a letenyei városháza tanácskozó termében - a védőtávolságok betartása mellett - egy nyertes vidékfejlesztési pályázat megvalósítása tárgyában kezdeményeztünk találkozót és tartottunk egyeztetést az érintettekkel.

A Vidékfejlesztési Program (VP) keretén belül a Letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete, mint gesztor, a "Térségi együttműködések támogatása" című pályázati felhívásban, 90%-os támogatási intenzitással (10% az önerő mértéke) 10.281.985 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. 2019. április 30-án a Támogatói okirat is kibocsátásra került, sőt az előleg lehívása is folyamatban van.

 

letenye-videkfejlesztesi-palyazat-2020.jpg

(Fotó: Letenye Önkormányzat)

 

A partnertelepüléseket és a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület irodavezetőjét Somogyi Andrással, a letenyei székhelyű egyesület elnökével köszöntöttük, majd fejeztük ki örömünket a jó együttműködés reményében.

A pályázat a zajki boronapince környezetében építési beruházást (földmunkák, helyszíni betonozás, kőburkolat készítés, beton pályaburkolat készítés), Kistolmács, Murarátka, Muraszemenye és Zajk községek esetében pedig eszközbeszerzést (köztéri padok, utcanév-táblák, virágládák, rendezvénysátor, fedett kiülők, mobil asztalok, szemetesedények) valósít meg a nyár folyamán - tájékoztatott Facebook oldalán Farkas Szilárd letenyei polgármester.