Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.18

10 éves a Letenyei Borbarát Hölgyek Társasága

A Letenyei Borbarát Hölgyek Társasága megalakulásának 10 éves jubileumi ünnepségét tartotta szombaton a városházán. Somogyi Andrásné a 16 tagú hölgykoszorú vezetője honlapunknak elmondta, az eltelt tíz esztendő alatt nagyon sok rendezvényen vettek részt.

letenyei-borbarat-holgyek-2019.jpg

A Letenyei Borbarát Hölgyek koszorúja és a meghívott vendégek

Az idén például januárban a helyi Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesületének januári, nemzetközi Vince napi pincejárásán, a szlovéniai Csentén a borbarátok ünnepén a Balázs napon, a letenyei borminősítésen és az azt követő díjkiosztón szerepeltek, ahol műsorral is szórakoztatták a szőlősgazdákat. Szigligeten egy kirándulás keretében két pincészetbe is kirándulást szerveztek, jelen lesznek a nyáron megrendezésre kerülő Mura Menti Bornapokon, majd a Márton napi bormustrán, az újbor mustrán és a János-áldáson is - tudtuk meg Somogyi Andrásnétól.

letenyei-borbarat-holgyek-3.jpg

Somogyi Andrásné egy évtizedes munkájáért Farkas Szilárd letenyei polgármester mondott köszönetet

A jeles eseményt megtisztelték jelenlétükkel a keszthelyi Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének képviselői is. A jubileumi program a díszterembe való bevonulással kezdődött, majd Farkas Szilárd polgármester és Somogyi András a 23 éve alapított helyi Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesületének elnöke mondott köszöntőt.

A 10 éves jubileumi ünnepségen a társaság vezetőjének, Somogyi Andrásnénak elismerő oklevelet, emlékérmet és virágot nyújtott át Farkas Szilárd polgármester.

letenyei-borbarat-holgyek-2019-1.jpg

A letenyei Horváthné Kovács Marietta is borbarát hölgy lett

Ezt követően Tóth Zsolt a polgármesteri hivatal munkatársa szólt a díszteremben (házasságkötő teremben) található Kustár Zsuzsa 30 négyzetméteres mozaikképéről, a Párosító szerelem meséjéről, majd vetítéssel folytatódott a program, amely az eltelt 10 év fotóiból nyújtott egy kis ízelítőt.

Az esemény során a Letenyei Borbarát Hölgyek maguk közé fogadták és felavatták a letenyei Horváthné Kovács Mariettát, aki borászként végzett a keszthelyi egyetemen, majd a városvezető virággal köszöntötte a hölgyeket. A rendezvény során közreműködött a Cselényi József Attila vezette Mákvirág Citerazenekar.