Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.04.17

Lengyel embercsempészeket fogtak el az M70-es autóúton

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M70-es autóúton ellenőrizték egy lengyel rendszámú kisbusz utasait 2013. április 15-én dél körül. A gépkocsit egy lengyel nő vezette és rajta kívül hatan ültek az autóban, egy lengyel állampolgárságú férfi, négy férfi afgán és egy férfi pakisztáni honosságú. A vámosok értesítették a zalai rendőröket.
A gyanú szerint a lengyel nő és férfi Budapesten, egy korábban megbeszélt helyen várta az öt férfit. Az utasok mindegyike Olaszországba szeretett volna eljutni. A gépkocsit vezető asszony kihallgatásakor elmondta, hogy ez a lengyel ismerőse kérte meg, hogy tartson vele külföldre, mert neki nincs jogosítványa. Elmondta azt is, hogy előző nap érkeztek meg a fővárosba, az éjszakát az autóban töltötték, majd hétfőn délelőtt felvették az öt férfit és elindultak Olaszország felé az autópályán.  A lengyel férfi a nyomozóknak azt mondta, hogy egy ismerőse hívta meg vendégségbe Olaszországba, akinek a lakcímét nem tudja. Állítása szerint egy benzinkúton vették fel utasaikat, akikkel közös nyelven nem tudták megértetni magukat, azonban abban megegyeztek, hogy egy darabig együtt utaznak. Az öt utas elmondása szerint a fizetés az ismeretlen célállomáson történt volna, fejenként 300-400 eurós fuvardíjban állapodtak meg.

A 37 éves M. Malgorzata lengyel állampolgárságú nővel valamint a 78 éves D. Tadeus Jozef szintén lengyel férfivel szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanúsítottakat a rendőrök őrizetbe vették.
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság - 2013.04.17.