Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.21

Lelőtte nagymamáját, végezni akart magával, de a TEK mesterlövésze leterítette

Nagymamáját, majd az összes háziállatot lelőtte a tanyán az a fegyveres máokfutó, akit a TEK mesterlövésze terített le.
Bejelentés érkezett a rendőrségre 2014. július 20-án (vasárnap) 13 óra 52 perckor arról, hogy egy férfi engedéllyel tartott vadász lőfegyverével lajosmizsei tanyáján megölte 76 éves nagymamáját és az udvarban lévő háziállatokat is lelőtte. Mivel az elsődleges információk szerint a férfi fegyvert tartott magánál, ezért elfogásához a rendőrség a speciális szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ (TEK) bevetési egységét kérte fel.

 

lajosmizse-fegyveres-amokfuto.jpg

A TEK műveleti egysége rövid idő alatt a helyszínre érkezett, de az ámokfutó ekkorra már elhagyta a tanyát. A férfi menekülése közben egy nyílt területen megállt, ahol a TEK tárgyalói fel tudták venni vele a kapcsolatot. A többórás tárgyalás eredményeként, a férfi a nála lévő három vadászfegyverből kettőt kidobott az autóból. A nála maradt harmadik fegyvert jól láthatóan tűzkész állapotba helyezte, a gépkocsiból kiszállt, megadást színlelt, majd hirtelen a nála lévő fegyvert a szájába helyezte és öngyilkosságot próbált elkövetni. A TEK mesterlövésze ekkor a férfit vállon lőtte, így mentve meg őt a biztos haláltól. Az ámokfutót ezután a TEK kommandósai elfogták és átadták az OMSZ munkatársainak, akik a sérültet kórházba szállították. A férfi a művelet során nem volt sem együttműködő sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított eljárást G. Lajos 28 éves lajosmizsei lakos ellen. A helyszíni szemle és a kihallgatások jelenleg is folyamatban vannak - közölte a rendőrség honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.