Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.28

Lefejezte osztálytársát egy 16 éves japán lány!

Őrizetbe vettek Japánban egy tizenéves lányt, akit osztálytársa megölésével és lefejezésével gyanúsítanak - jelentette hétfőn a japán média.
A brutális gyilkosság a Japán délnyugati részén található Nagaszaki prefektúra Szaszebo településén történt szombaton. A Kyodo japán hírügynökség úgy tudja, hogy a 16 éves gyanúsított először egy fémeszközzel többször fejbe ütötte, majd megfojtotta osztálytársát, mindezek után lefejezte, és bal karját is levágta. Rendőrségi források szerint az áldozat testén még további vágásokat is találtak. 

 

japan-lany-kard.jpg

 

A 15 éves Macuo Aiva holttestét a feltételezett tettes otthonában találták meg, ahol a lány április óta egyedül él. A rendőrséget az áldozat szülei értesítették szombat este, miután lányukat hiába várták haza.
A nyomozók rövidesen beszélni fognak a középiskola tanáraival és diákjaival, hogy kiderítsék a bűncselekmény indítékát. Az intézet hétfőn röviden tájékoztatta mintegy 700 tanulóját a gyilkosságról, és arra kérte a diákokat, hogy ne vitassák meg a történteket a közösségi oldalakon. (MTI - Fotó: illusztráció)