Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.12.13

Lebukott a családi pálinkagyár - A főzőt és anyját 8,6 millióra bírságolták

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több mint 2500 liter cukorcefrét és 335 liter pálinkát találtak egy békésszentandrási ingatlanon. Az 1 millió forintot meghaladó értékű illegális terméket lefoglalták, az ügyben jövedéki igazgatási eljárás mellett büntetőeljárás indult.
A pénzügyőrök helyiségellenőrzéssel egybekötött jövedéki ellenőrzést tartottak egy békésszentandrási tanyán. Az ingatlan átvizsgálása során előkerült egy legálisan használt főzőüst, melyről az eljárás során közreműködő magyar férfi elmondta, hogy az édesanyja tulajdona. A további kutatás során előkerült 700 liter birs, 400 liter alma, 995 liter szilva és 425 liter szőlő cukorcefre, valamint 40 liter szeszes folyadék. A férfi elmondta, hogy az eddig lefőzött pálinka édesanyja ingatlanán található.

palinka-zugfozes.jpg

A pénzügyőrök ezt követően ellenőrizték a férfi édesanyjának ingatlanát is, ahol a konyhából nyíló kamrából összesen 65 liter almapálinka, a szobai szekrényből 270 liter szilvapálinka került elő. A hölgy elmondta, hogy mind az alma-, mind pedig a szilvapálinkát 2012 novemberében főzték.
A pénzügyőrök a több mint 1 millió forint értékű illegális terméket és a bűncselekmény eszközeként használt főző berendezést lefoglalták, és a férfi, valamint édesanyja ellen a pénzügyi nyomozók jövedékkel visszaélés elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Az ügyben várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege 8,6 millió forint - tudatta Némedi-Varga Éva pénzügyőr őrnagy sajtóreferens. (Fotó - videó: nav.gov.hu médiaszerver)