Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.06.27

Szívinfarktusban halt meg a magyar-belga után a belga válogatott szurkolói klubjának elnöke

A belga labdarúgó-válogatott játékosai megsemmisítették a franciaországi Európa-bajnokságon játszott legjobb mérkőzésükön a magyar csapatot - írta hétfőn a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap Belgium vasárnap esti 4-0-s nyolcaddöntős győzelméről.
Mint írták: a Marc Wilmots edző vezetésével ötvenedik meccsét játszó válogatott az első pillanattól kezdve magához ragadta az irányítást és De Bruyne tökéletes szabadrúgásából Alderweireld fejesével már a 10. percben megszerezték a vezetést. A napilap szerint a belga válogatott csak egyszer érezhette igazán veszélyben a kapuját: a 67. percben Juhász Roland, az Anderlecht egykori játékosának lövésénél.

 

magyar-belga-eb-merkozes.jpg

(Kádár Tamás (b) és a belga Kevin De Bruyne a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. MTI Fotó: Illyés Tibor)


A napilap a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck mérkőzés utáni nyilatkozatából idézve azt írta: a német edző gratulált az eredményhez és dicsérte a belga válogatottat.
"Világklasszis játékosok, nem véletlenül játszanak nagy klubokban" - mondta a szakvezető, és kiemelte: a mérkőzést a magyar csapat nem adta fel, az első félidőben kapott gól után is sikerült felállnia, és jó helyzeteket tudott kiharcolni.
A cikkben megemlítették, hogy Storck gratulált a magyar válogatottnak is az Eb-n nyújtott teljesítményért, és szép jövőt jósolva kijelentette: a torna alatt a játékosok nem tekintettek a múltba, hanem megmutatták, hogy tudnak focizni. Ezen az úton haladva kell tovább dolgozni a világbajnokságig - tette hozzá a szövetségi kapitány.
A magyar csapat sokat tanult a belgáktól - idézték a cikkben Bernd Storck szavait.
A Le Soir nevű belga napilap internetes kiadása csodálatos győzelemnek nevezte a magyar csapat ellen kiharcolt 4-0-s sikert.
A napilap arról is beszámolt, hogy a vasárnap esti találkozó után szívinfarktust kapott és a toulouse-i kórházban elhunyt a belga válogatott szurkolói klubjának elnök-alapítója, Erik Reynaerts. A 2011-ben alapított szurkolói klubnak csaknem 25 ezer tagja van.