Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.19

Színes és vidám nyaralás Mexikóban

A globalizált repülésnek hála a világ különböző pontjai akár órákon belül elérhetők. Ide tartozik Mexikó is, ami a varázslatos természetének, lélegzetelállító látnivalóinak, lenyűgöző gasztronómiájának és kulturális sokszínűségének hála a turisták kedvelt célpontja.

mexiko-nyaralas.jpg

Utazás télből nyárba

Jó hír a Mexikóba utazóknak, hogy a latin-amerikai ország legnagyobb területén egész évben meleg idő van. Sőt, mi több, a kifejezetten népszerűnek számító Cancún területén mindig magas hőmérséklet uralkodik. Nem csoda tehát, hogy miért választják olyan sokan a Yucatán-félszigeten található települést úti célul a téli hónapokban.

Földi paradicsom

Mexikó számtalan természeti csodával kecsegtet. Az aztékok és a maják földjén csodálhatjuk meg Észak-Amerika harmadik legmagasabb hegyét, a Pico de Orizabát. Az 5636 méter magasba emelkedő vulkán Veracruz és Puebla államok területén fekszik. Persze a hegytámadás komoly rutint és állóképességet igényel, de a távolból is gyönyörködhetünk a magaslatban.

Aki a tengerparton érzi magát jobban, az is megtalálja a számításait. Mind a nyugati, mind a keleti part tartogat meglepetéseket. A nyüzsgő életet az önfeledt kikapcsolódás ellensúlyozza, az esti fiesztákat pedig a napközbeni henyélés a banánleveles bambuszernyők alatt.

Aki a melegben pedig csobbanna egyet, nemcsak a tengerben teheti meg, hanem a cenotékban, azaz a víznyelőkben is. A Yucatán-félszigeten található természetes képződmények már az ősi prekolumbián őslakosokat is lenyűgözték, ezért ezeket igazi misztikumok övezik.

A kultúra szerelmeseinek

A mexikói kultúra bővelkedik a különleges ünnepekben, a történelmi, prehispán szokásokban, valamint a művészeti alkotásokban. Hiszen ki az, aki nem hallott még a mexikói halottak napjáról (Día de los Muertos), Frida Kahlo munkásságáról, vagy a mariachi zenéről? A mexikóiak különösen büszkék a kultúrájukra, ezért biztos lehetsz benne, hogy az utazásod során legalább egy szeletét megismered ennek a bámulatos és pazar világnak.