Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.08

Sydney híres látnivalói Ausztráliában

Sydney a távoli Ausztrália legnyüzsgőbb városa, és ugyanakkor az ország kulturális központja is. Az igényes környezet, a fenséges tájak és az egész éves napsütés miatt sokan a legélhetőbb városnak is tartják, amelynek kétségkívül jelképévé vált az Operaház épülete. A nemzetközi kereskedelem központja, és a művészetek, a kultúra, a zene, a turizmus és a szórakozás igazi fellegvárának számít a város, ahol minden korosztály megtalálja a számára ideális kikapcsolódási formát. A statravel.hu akár hosszabb utazás alkalmával is jó szívvel ajánlja Sydney területét, hiszen hetekre, hónapokra elegendő látnivalót kínál a város és annak környéke.

 

sydney-1.jpg

 

Sydney jelképe: az Operaház

 

1,8 hektáron terül el a 67 méter magas Operaház, mely méltán számít a város jelképének. Az expresszionista stílusban épült komplexum 1953 és 1973 között épült, s megnyitása óta több mint 45 millió ember fordult meg falain belül, s 100 ezernél is több előadásra került sor a monumentális építményben. A dán Jörn Utzon által megálmodott épület jellegzetes formával rendelkezik, s három egymásba érő épületrésze vitorla-szerűen tűnik fel már a távolból. Építése komoly kihívás elé állította a szakembereket, ugyanis 30 ezer köbméternél is több sziklát és talajt kellett eltávolítani a területről. A tetőmegoldáson a világ legjobb építészei munkálkodtak.

 

Sydney Harbour Bridge

 

Az acélból készült híd szintén a város híres nevezetességei közé tartozik, amelyet 1932-ben adtak át. A híd nem csak a város, de az egész ország fontos jelképének is számít. Napjainkban arra is lehetősége nyílik a turistáknak, hogy képzett vezetők segítségével átsétáljanak a híd tetején, ahonnan valóban nem mindennapi látványban lehet részük.

 

sydney-2.jpg

 

Ausztrál Nemzeti Múzeum különleges gyűjteményekkel

 

Az Australian Museum a Hyde Park délkeleti részén található meg és a látványos homokkő épület hatalmas természettudományos gyűjteményekkel várja a terület iránt érdeklődőket. Az állatvilágról, az ásványokról, az őslényekről éppen úgy sokat megtudhatunk a világszinten is méretes múzeumból, mint az antropológiai leletekről.

 

Természeti csodák Sydney-ben a parkoktól a strandokig

 

Nem csak a kultúra vagy az építészet szerelmesei találják meg számításukat Sydney területén, hanem a természet iránt érdeklődők is. A Kínai Kertben egymást érik az apró vízesések és virággal borított kertek, de pagodákkal is találkozhatunk. A város rohamos fejlődése ellenére is megőrizte környezetében azokat a természeti értékeket, melyek évről-évre sokakat vonzanak ide.

 

A Királyi Nemzeti Park és a Domain Park is remek választásnak bizonyulnak, de a Hyde Park szintén kitűnő pihenő helyszínként tartható számon. A Bondi Beach egy kilométeres partszakasza zsúfolásig tele szokott lenni turistákkal és szörfösökkel, sőt, rendkívül gazdag állatvilágban is gyönyörködhetnek az ide látogatók. Sydney állatkertje a családdal érkezők és a fiatalok kedvelt úti célja, s a Taronga Zoo az év minden időszakában nagy népszerűségnek örvend.

 

Gazdag kulturális programkínálat

 

Sydney a látványos fesztiválok és a világhírű rendezvények központja. A város ad otthont az Ausztrál Divathétvégének, de a Sydney Fesztivál is egy hónapok keresztül kínál felejthetetlen programokat. A szabadtéri és a fedett helyszíneken levő rendezvények között mindenki megtalálhatja azt a programot, mely közel áll hozzá. Sydney hatalmas metropoliszként is egyfajta kuriózumnak számít, hiszen a kultúra, a művészetek, az építészet és persze a természeti értékek egyedülálló kombinációját kínálja minden turista számára.