Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.28

Segítőpontot hozott létre a beregsurányi határátkelő ukrán oldalán az Ökumenikus Segélyszervezet

Éjjel-nappal működő segítőponttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei a beregsurányi határátkelő ukrajnai oldalán kilométeres sorokban várakozókat - jelezte a szervezet hétfőn az MTI-nek.

Közleményük szerint a határátkelő közelében, Asztélynál létrehozott segítőpontot egy használaton kívüli fűtött pavilonban rendezték be, melyet további sátrakkal, illetve a következő napokban mobil mellékhelyiségekkel is kiegészítenek.

ukrajna-humanitarius-segitseg-2022.jpg

A ponton meleg teával, szendviccsel, frissítőkkel, takarókkal és alapvető higiéniás cikkekkel segítik a menekülteket, akik sok esetben idősekkel, kisgyerekekkel várakoznak hosszú órákon át a határátlépésre - tették hozzá.

Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviseletének vezetője a közlemény szerint elmondta: a pont működtetésébe a szervezet beregszászi központjának munkatársain túl helyi önkéntesek is bekapcsolódnak.

Hozzátette: a segítőponton a kézzelfogható segítség mellett magyarul és ukránul is információval látják el az érkezőket, többek között arról, hogy a rászorulók hogyan tudnak átmeneti szálláshelyet kapni Magyarországon.

Jelezték azt is: továbbra is él a segélyszervezet 1353-as adományvonala, melynek hívásával bárki 250 forinttal támogathatja a bajbajutottakat. A segélyszervezet pénzadományokat is fogad a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon is.