Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.06.21

Nem kirívó a magyar szurkolók viselkedése

Az országos rendőr-főkapitány megítélése szerint nem kirívó a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon (EB) kint lévő magyar szurkolók viselkedése.
A magyar rendőrség a legutóbbi mérkőzést követően is megkapta a francia társszervektől a személyi szabadságot korlátozó intézkedésekről szóló jelentést; figyelve a különböző híradásokat és eseményeket úgy látom, hogy nem kirívó a magyar szurkolók viselkedése - mondta újságíróknak Papp Károly országos rendőr-főkapitány kedden Budapesten.

 

magyar-szurkolok-eb.jpg

(Magyar szurkolók és rendőrök a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában játszott Magyarország - Izland mérkőzés előtt a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor)


Az altábornagy kérdésre válaszolva azt mondta: arról nincs információja, hogy gyorsított eljárásban ítélet született volna magyar szurkolóval szemben.
A főkapitány azt követően nyilatkozott, hogy kora reggel a magyar rendőrség közleményben hívta fel a szurkolók figyelmét arra: megváltoztatták a magyar szurkolók szerdai gyülekezési pontját Lyonban. A francia városban a magyar válogatott a portugál csapattal mérkőzik meg az EB-n. A rendőrség indoklása szerint a nagy érdeklődésre tekintettel döntöttek így a magyar rendőri delegáció és a helyi rendőri erők egyeztetése után.
Papp Károly arra a kérdésre, hogy miként készülnek a magyar rendőrök Budapesten a szerdai meccsre, azt mondta: ugyanúgy készülnek majd, mint az elmúlt két magyar meccs idején, és bízik abban, hogy méltóságteljesen fognak a magyar szurkolók itthon is ünnepelni. Az ünneplés feltételeit biztosítani fogja a Budapesti Rendőr-főkapitányság - hangsúlyozta az altábornagy.