Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.03.26

Nem igaz a belgiumi nukleáris riasztás

A magyar sajtóban megjelent hírekkel szemben a belga hatóságok nem hirdettek nukleáris riasztást, a terrorfenyegetettség továbbra is 3-as szinten van.
Az ügyészség szerint az atomerőművi biztonsági őr halálesete nem függ össze a terroreseményekkel és az őr belépőkártyája sem veszett el. A nukleáris létesítmények biztonságát a keddi támadások miatt a hatóságok fokozottan megerősítették, a korábbiaknál is szigorúbb védelmi intézkedéseket vezettek be.

 

brusszel-merenylet-2.jpg

 

Délben – egy gyanús csomag átvizsgálása miatt – időszakosan leállt az északi pályaudvar forgalma, azóta a vasúti forgalom fokozatosan helyreállt.
Brüsszel Zaventem repülőtér forgalma keddig biztosan szünetel. Az épületben keletkezett károk felmérése pénteken megkezdődött. Ezzel párhuzamosan tanulmányozzák a repülőtér részleges beindításának lehetőségét is.
A hétvégén és az ünnepek alatt is várható, hogy a folyamatban lévő rendőrségi akciók miatt útlezárásokra, forgalomelterelésre, járatkimaradásra kerülhet sor. Információink szerint jelen pillanatban is rendőri akció zajlik az anderlechti IKEA áruházban. Az Uccle kerületben végrehajtott reggeli rendőri akciók (Bascule, Wolvendael park) azonban már véget értek.
Kérjük, hogy saját biztonságuk érdekében tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, korlátozzák a szükséges minimumra a városon belüli mozgásukat, kerüljék el az akciókban érintett helyeket és működjenek együtt a hatóságokkal.

(Forrás: Embassy of Hungary to Belgium and Luxembourg)