Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.07.30

Merkel nem fogja beismerni, hogy hiba volt az egymillió migráns beengedése

Feledy Botond külpolitikai szakértő szerint Angela Merkel német kancellár nem fogja beismerni, hogy hiba volt ellenőrizetlenül egymillió migránst beengedni Németországba, ugyanakkor különböző szigorító intézkedéseket kezdeményez.

 

angela-merkel.jpg

 

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta, a kancellár korábbi álláspontját politikai, illetve kommunikációs szempontból nem tudja megváltoztatni, ez számára kivitelezhetetlen lépés.
Merkel viszi tovább saját retorikáját, de változtatásokat is bejelentett egyebek mellett a titkosszolgálati együttműködések erősítéséről, valamint a hadsereg bevetésének lehetőségével kapcsolatban, de ezek részletei vagy konkrétumok egyelőre nem ismertek - jegyezte meg Feledy Botond. MTI

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő pénteken a Kossuth Rádióban kihangsúlyozta, a Németországba beengedett migránsok közül mindössze ötvenhárman helyezkedtek el különféle munkahelyeken.

Az egyetemi tanár azt is elmondta, hogy a Németországban lévő migránsok közül mintegy háromszázezerről nem is tudják a hatóságok, hogy merre lehetnek.