Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.22

Koronavírus: Szlovéniában megkezdődött a járvány hatodik hulláma

Szlovéniában harmadik hete nő az új koronavírussal fertőzöttek napi száma - derült ki a kormány keddi jelentéséből.
Bojana Beovic, a kabinet járványhelyzettel foglalkozó szakbizottságának elnöke kijelentette: az országban elindult a járvány következő, hatodik hulláma.

Úgy vélte: várható volt, hogy a járványügyi intézkedések enyhítésével nőni fog a fertőzöttek száma. Ugyanakkor hozzátette: ehhez még hozzájárult a hidegebb időjárás - ami miatt az embereke még mindig többet tartózkodnak zárt térben - és a koronavírus omikron variánsa fertőzőbb, BA.2-es alvariánsának terjedése is.

szlovenia-zaszlo.png

Felhívta a figyelmet az oltás fontosságára, különösen a veszélyeztetett csoportok esetében, és javasolta, hogy zárt térben továbbra is mindenki viseljen védőmaszkot.

Keddre 4935 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, és két beteg halt meg a vírus okozta Covid-19 szövődményeiben. Kórházban 145 beteget ápolnak, közülük 41-en vannak intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 264 418-an kaptak védőoltást, közülük 1 219 769-en mindkét adagot felvették.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt 24 órában 1254 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 következtében 12-en hunytak el. Kórházban 654 beteget ápolnak, közülük 42-en szorulnak lélegeztetőgépre. A csaknem négymillió lakosú Horvátországban eddig 2 309 654-en kaptak védőoltást, közülük 2 236 423-an már a második adagot is beadatták maguknak. Kriják Krisztina/MTI