Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.16

Koronavírus : korlátozásokkal szabad az út Szlovéniába

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy 2020. május 15-e 12.00-tól visszavonásig az alábbi szabályozás lép életbe Szlovénia határain:

 • Kötelező karanténba vonulás nélkül beléphet Szlovéniába az az európai uniós polgár, illetve európai uniós országban állandó, ill. ideiglenes lakcímmel rendelkező polgár, aki az elmúlt 14 napban nem hagyta el az EU területét és nem mutatja a Covid19 tüneteit. Amennyiben az így Szlovéniába érkezett személy itt tartózkodása alatt a Covid19 tüneteit észleli magán, azonnal orvoshoz kell forduljon.

 • Harmadik országbeli állampolgárok számára 14 nap hatósági karanténba vonulás kerül elrendelésre (kivétel: teherforgalom, diplomaták, kutató-mentő egységek tagjai, igazoltan közeli hozzátartozó temetésére érkezők 1 napos itt tartózkodása, szlovén minisztérium által kiállított igazolással sürgős szolgáltatást nyújtók)

 • Külföldi állampolgár, aki nem rendelkezik szlovéniai állandó lakcímmel és a Covid19 tüneteit mutatja, vagy igazoltan fertőzött, nem léphet az ország területére.

 • Az a személy, aki feltételezhetően a szomszédos országok intézkedései miatt nem tudja elhagyni a Szlovén Köztársaság területét, nem engedhető be a Szlovén Köztársaságba.

 • Az intézkedéseket a szlovén hatóságok hétnaponként felülvizsgálják és szakmai indokok figyelembevételével határoznak azok további alkalmazásáról, módosításáról vagy megszüntetéséről.

 • A Szlovén Köztársaság, az Osztrák Köztársaság, az Olasz Köztársaság és Magyarország állampolgárai, akik a határ menti térségben rendelkeznek földtulajdonnal vagy bérlők, akiknek földterülete az államhatár mindkét oldalára átnyúlik, és mezőgazdasági-erdészeti munkákat végeznek, átléphetik a határt a rendeletben meghatározott határátkelőhelyeken kívül is, de saját földterületüket nem hagyhatják el.

szlovenia-zaszlo.png

A rendelet szerint Szlovénia Magyarország irányába nyitva lévő határátkelői:

 • 1. Dolga Vas - Rédics,

 • 2. Hodoš - Bajánsenye,

 • 3. Pince (autópálya) - Tornyiszentmiklós (Országút),

 • 4. Pince (helyi út) - Tornyiszentmiklós (Helyi út),

 • 5. Čepinci – Kétvölgy (Magyarország irányába belépés egyelőre nem lehetséges) Szlovénia területére az államhatárt a 2. és 5. pontban említett átkelőknél működő ellenőrző pontokon csak naponta ingázó munkavállalók és földtulajdonosok és -bérlők számára engedélyezi a szlovén hatóság, munkaadói igazolással vagy a földhivatali nyilvántartási kivonata vagy bérleti szerződés alapján, valamint a közvetlen családtagok látogatása céljából.

Olaszország felé irányuló tranzitforgalomban a Fernetici-Fernetti (autópálya) és Vrtojba-St.Andrea (autópálya) határátkelők használatát javasoljuk.

Megnyitották továbbá a személyi forgalom számára a repülőtereket és kikötőket, ahol ugyancsak ellenőrző pontoknál a fenti feltételekkel lehet az ország területére lépni – tájékoztatott a Konzuli Szolgálat.