Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.17

Koporsókat sodort ki az árvíz a temetőkből

Több mint húszezren menekültek el otthonaikból, nyolcan életüket vesztették a Louisiana államban bekövetkezett áradások miatt. John Bel Edwards kormányzó szerdán tartott sajtóértekezletén  bejelentette: eddig nyolc halálos áldozata van az esőzéseknek és az áradásoknak, de ez a szám várhatóan növekszik, hiszen még mindig sok az eltűntek száma. Edwards azt is elmondta, hogy több mint húszezren menekültek el házaikból, és szerda reggelig nyolcezer embert helyeztek el menedékhelyeken.

 

koporsok-arviz.jpg

 

arviz-koporso-2.jpg

(Fotók: Twitter/YouTube)

Louisianában változatlanul folyik a keresés és a mentés. A munkálatokban részt vesznek az amerikai parti őrség és a Nemzeti Gárda tagjai is. A katonai rendőrség pedig a helyi rendőröket segíti a biztonság fenntartásában. Obama elnök még vasárnap beleegyezett abba, hogy a kormányzó kérésére redkívüli állapotot hirdessenek Louisianában, és ez azt is jelenti, hogy a déli állam a szövetségi kormányzattól is kap anyagi segítséget a természeti katasztrófa következményeinek  elhárítására. Szerdán ugyan valamelyest derült az idő Louisianában, de a meteorológusok egész hétre esőzéseket és viharokat jósolnak. Egyes vidékeken 1962 óta nem esett ennyi eső, mint most. MTI

Mindenkit sokkolt a látvány, amikor azt látták, hogy koporsókat ragadott ki a temetőkből a víz végső nyughelyükről. A helyiek eltemetett hozzátartozóikat az utcákon találták meg, volt olyan is, hogy valaki egy fához kötözte a koporsót, hogy azt az áradat ne sodorja tovább.