Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.03

Fuldoklik a hóban Horvátország és Szlovénia

Szlovéniában és Horvátországban pénteken komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.
Horvátországban az A6 autópályán (Zágráb-Rijeka), Zágráb irányában csak egy sávon lehetett közlekedni, ami nagyban lassította a forgalmat.
Az ország nagy részén esik a hó, ami komoly fennakadásokat okoz a forgalomban. Karolyvárostól nem messze felborult egy autóbusz, legalább hatan megsérültek.

horvatorszag-havazas-2018.jpg

(Fotó: shutterstock.com - Zagreb)

A horvát meteorológiai szolgálat szerint szombaton és vasárnap mérséklődik a szélsőséges időjárás, de újabb csapadékra és fagypont alatti hidegre, a tengermelléken pedig erős széllökésekre lehet számítani.
Szlovénia egész területén havazik, egyes részeken kötelező a hólánc használata.
A meteorológiai intézet szerint 40 centiméteres hó is eshet az alacsonyabb területeken, míg a hegyes vidékeken a hótakaró elérheti a 70 centimétert.
Medvode településen, nem messze Ljubljanától felborult egy tartálykocsi, amely folyékony oxigént szállított. Több órára le kellett zárni a forgalmat és evakuálták a környező lakosokat. A veszély azóta elhárult.
Egy turistákat szállító hajóról tíz utas esett a jeges vízbe a Bledi-tóban. Őket komolyabb sérülések nélkül kimentették.
A katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak.
A rendőrség mindkét országban kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel. MTI