Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.02

Épp ebédelt a család amikor derült égből rájuk zuhant a gép

hazra-zuhant-repulogep.jpg

 

Egymásnak ütközött két egyszemélyes vitorlázó repülőgép szombaton Nyitra légterében - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
A repülőgépek egyike az ütközés után biztonságosan leszállt a helyszínhez közeli repülőtéren, a pilótának nem esett baja. A másik gép lezuhant egy családi házra és megrongálta annak tetejét. A pilóta sikeresen katapultált, de kisebb sérüléseket szenvedett.
"A 38 éves cseh pilóta el tudta hagyni a
gépét, ejtőernyőjével egy kertben ért földet" - mondta el a nyitrai rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy a baleset körülményeit még vizsgálják.
Szemtanúkra hivatkozva a szlovák hírügynökség azt írta, a balesetet az okozta hogy a két pilóta túl közel vitte egymáshoz a vitorlázó repülőgépeket, így azok összeértek.
A balesetről fényképeket is közlő nasanitra.sme.sk helyi hírportál szerint a házban, amelyre az egyik repülőgép lezuhant, éppen ebédelt egy család. Az ijedtségen kívül nem esett bajuk.
A lezuhant gép és pilótája a Nyitrán megrendezett, szombaton véget ért, Pribina cup nevet viselő vitorlázó repülőgép versenyen vett részt. MTI
(Fotó: Anna Kormanová / nasanitra.sme.sk)