Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.17

Egyre kevesebben fertőződnek meg koronavírussal Ausztriában

Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában: az egészségügyi minisztérium jelentése szerint csütörtökre az elmúlt 24 órában 13,4 százalékkal 5063-rá csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma.

ausztria.jpg

Ausztriában összesen 14 452-en fertőződtek meg a koronavírussal; közülük időközben 8986-an gyógyultak meg a fertőzés okozta betegségből. A gyógyultak száma egy nap alatt 888-cal emelkedett, így mostanra 3923-mal haladja meg a betegekét. Egyre kevesebb beteg szorul kórházi kezelésre; jelenleg 967-en vannak kórházban, közülük 238-an az intenzív osztályokon. 410-en haltak bele a koronavírus okozta szövődményekbe.     

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter "kiegyensúlyozottnak és stabilnak" nevezte a helyzetet. A tárcavezető szerint lényeges, hogy a lakosság minél magasabb hányada számára hozzáférhető legyen a koronavírus-teszt. Kifejtette: az idősotthonokat és a gondozóházak lakóit, valamint a kereskedelmi dolgozókat részesítik előnyben; őket tesztelik a közeljövőben.

Leszögezte: ha csökken a fertőzésgyanús esetek száma, akkor "gyorsabbak leszünk, és gyorsabban tudunk majd beavatkozni". Az Európa más országaiban végzett tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a koronavírus okozta megbetegedésben elhunytak fele otthonokban él.     

Stájerország tartományban rendőrségi nyomozás indult gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt, mivel 39 gondozó és itt élő nyugdíjas koronavírus-tesztje lett pozitív, és 12 haláleset közül hat esetben koronavírus okozta megbetegedés volt a halálok.

A kedvező tendenciának köszönhető, hogy az orvosok ismét megnyithatják praxisukat. Hétfőtől pedig a gyorséttermek is ismét megnyithatnak, kezdetben rövidebb nyitvatartási idővel üzemeltetnek, és csökkentett árukínálattal várják a vásárlókat.
(Noll Katalin/MTI)