Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.29

A törökországi nyaralások ismét az érdeklődés középpontjában!

A magyar turizmus Törökország irányába hagyományosan erős. A magyar vendéget tradicionálisan mindig megkülönböztetett szeretettel, tisztelettel fogadják a török vendéglátók és a nyelvbéli itt-ott fellelhető hasonlóságok mellett ez az érzelmi plusz még különlegesebbé tudja tenni az Antalyában vagy éppen Izmirben eltöltött nyaralást a család minden tagja számára.

 

torokorszag-utazas.jpeg

 

Varázslatos Törökország

 

Bár Törökország végtelenül sokszínű, de leginkább talán a vendégszeretet és a sokarcúság kifejezésekkel lehetne ezt a két kontinensen is megjelenő csodálatos országot jellemezni.

 

Repülőgéppel megközelítve rendkívül közel van az ország és mégis egy teljesen más kultúrában, hangulatban találjuk magunkat, mint amit itt Közép-Európában megszoktunk. Törökország több nemzetközi repülőtérrel is rendelkezik, így a kiemelt jelentőségű turisztikai régiók könnyen, gyorsan és kényelmesen megközelíthetők.

 

A törökországi turizmusban észlelhető az a változás, hogy a klasszikus célpontok helyét átveszik a minden kényelemmel felszerelt, világszínvonalú tengerparti szállodák. Az országban nyitott szemmel járva lenyűgöző a párhuzamosság a múlt és az abszolút 21-ik századi jelen között. Izgalmas a kelet és a nyugat egymás mellett élése, mely olyan lüktetést ad, amely máshol nemigen tapasztalható.

 

A híres török bazár, Isztambul, a Hagia Sophia, a történelmi török városok építészeti, kulturális vagy éppen gasztronómiai öröksége megmaradt a különlegességeket felfedezni vágyók érdeklődési körében. Aki pedig a felhőtlen nyaralás eltöltésére keres lehetőséget, az is számtalan csodálatos célpont közül választhat az országon belül.

 

Az Utazásszervező Törökországban számtalan nyaralási lehetőséget kínál, mindegyik szálloda négy vagy öt csillagos, de találunk kisebb három csillagos szállásokat is. Rá lehet szűrni időpontra, tartózkodási időtartamra és az utazásban résztvevők számára egyaránt.

 

Tengerparti lubickolás vagy barangolás a múltban?

 

Az ország még arra is lehetőséget nyújt, hogy a kétféle nyaralási lehetőség összeköthető legyen, mert például a híres török riviéra irányából könnyen elérhetők olyan történelmi helyszínek, mint Trója, Ephesos, Pergamon vagy akár Kappadokia természeti csodái. Így annak is teljesülnek a vágyai, aki szereti a felhőtlen fürdőzést, de szeretne mélyebben belemerülni Törökország történelmi nevezetességeibe is.

 

Az ország éghajlata mediterrán, bizonyos területeken szubtrópusi. Így a nyaralás elengedhetetlen kelléke, a jó, meleg idő mindig rendelkezésre áll és a többi hozzávalóval is bőségesen szolgál a török nép hazája. A történelmi sétákhoz érdemesebb a délutáni, esti órákat választani, amikor a hűvösebb időjárás kedvez a mentális feltöltődésnek.

 

A török csodák megtekintéséhez a magyar utazó vízummentességet élvez. 90 napig szabadon tartózkodhatunk az országban, ehhez mindössze a belépéstől számított legkevesebb 150 napig érvényes útlevéllel kell rendelkeznünk. További információkkal ellát minket az Utazásszervező utazási iroda!