Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.07

3 hektáros vadkender ültetvényt találtak a Mura egyik szigetén

Kétmillió euró értékű, összesen 2650 tő vadkendert foglalt le a szlovén rendőrség az ország észak-keleti részén, a lendvai térségben csütörtökön.

A rendőrségi közlemény szerint ez az utóbbi évek legnagyobb drogfogása Muravidéken.
A növényeket a Mura folyó egyik, a horvát határhoz közeli szigetén termesztették egy 3 hektáros ültetvényen. A rendőrség a helyszínen három középkorú férfit fogott el, akikre tíz évig terjedő börtönbüntetés várhat.

Dejan Ravs, a muraszombati rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője közölte: a razziát lakossági bejelentés alapján rendelték el a főként az állam tulajdonában lévő területen. A rendőrség több napos megfigyelést követően fogta el a három férfit, és a vadkendertöveket is lefoglalta, amelyeket bizonyítékként használnak, majd megsemmisítenek.

A növények 80-110 centiméteresek voltak, és akár 600 kilogramm marihuánát lehetett volna előállítani belőlük. Ekkora mennyiségű kábítószert körülbelül kétmillió euróért lehetett volna értékesíteni.

Dejan Ravs elmondta, ez volt az utóbbi évek legnagyobb drogfogása a térségben, idén eddig öt illegális marihuána-ültetvényt, valamint két zárt termesztőhangárt fedeztek fel a rendőrök. MTI (Fotók: PU Murska Sobota - Facebook)

mura-vadkender-1.jpg

mura-vadkender-2.jpg

mura-vadkender-3.jpg