Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.20

Komoly összegű valutát foglaltak le egy kanizsai illegális pénzváltónál

rendorsegi-jelveny.pngA gyanú szerint egy 40 éves férfi nagykanizsai ruhaboltjában 2011. tavaszától illegálisan váltotta a pénzt.
Vádemelési javaslattal zárta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya azt a nyomozást, melyet jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási vagy kiegészítő tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el. A gyanú szerint egy 40 éves férfi nagykanizsai ruhaboltjában 2011. tavaszától illegálisan váltotta  a pénzt. A férfi ruhaboltja kirakatában egy valutaárfolyam-kijelző táblát helyezett el, ami jelezte az üzlet egyéb profilját is, a pénzváltást. A zalai nyomozók a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének munkatársaival ellenőrizték az üzletet, ahol az eladó a hatóság által kínált eurót bizonylat nélkül forintra váltotta. A nyomozók a házkutatáskor nagy értékű valutát foglaltak le. A gyanúsított azzal védekezett, hogy a pénz a ruhák árusításából származik.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási vagy kiegészítő tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. László nagykanizsai lakossal szemben az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek. - közölte június 19-én a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.