Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.06

Klassz volt a hangulat a letenyei fúvószenekar újévi koncertjén

letenye-fuvoszenekar-1.jpg

 

A letenyei Derű Zeneegyesület szervezésében és Letenye Város Önkormányzata támogatásával idén első alkalommal került megrendezésre Letenye Város Fúvószenekara Újévi koncertje az Andrássy Gyula Általános Iskola tornatermében.

 

letenye-muveszeti-iskola-tanc-1.jpg

 

letenye-muveszeti-iskola-tanc-2.jpg

 

A rendhagyó és látványos bevezető után, Farkas Szilárd polgármester újévi köszöntőjét követően a koncert első felében népszerű klasszikus zenei darabok csendültek fel, majd a koncert második részében filmzenei és könnyűzenei átiratok szólaltak meg a zenekar előadásában. A telt házas közönség vastapssal köszönte meg a zenekar nagy sikerű produkcióit. Műsorukban felidéztek ismert rajzfilm-figurákat és filmekből ismert hősöket. A közismert magyar katona indulóktól a polkákon és keringőkön keresztül felcsendültek részletek a twist és a rock and roll világából is. A koncerten Friman Martin és Proszenyák István vezényeltek.

 

letenye-fuvoszenekar-2.jpg

 

A koncert műsorát Kozma Botond által készített képanyag és fénytechnika valamint a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola Társastánc tagozatos növendékeinek produkciója is színesítette - tudta meg a Letenye Média Proszenyák Istvántól a Letenyei Művészeti Iskola igazgatójától. (Fotók: Letenye Város Fúvószenekara.)