Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.04

Klassz kis közösségi teret csináltak a zalai Becsehelyen

Pöpec kis közösségi tér készült a szomszédos Becsehelyen. Nagyon szép lett. Erről beszélgettünk Németh Géza polgármesterrel.

- Az önkormányzat és a tűzoltó egyesület együttműködésének eredményeként a becsehelyiek egyik régi vágya vált valóra azzal, hogy a Faluházzal szembeni területen új játszótér és park létesült - osztotta meg a jó hírt a Letenye Médiával Németh Géza polgármester.

 
A kisgyermekes szülők már évekkel korábban kezdeményezték egy játszótér megépítését. A cél érdekében gyűjtést is szerveztek.

Az önkormányzat képviselőtestülete egyetértve az igénnyel, évek óta törekedett annak megvalósítására.  Előbb megvásárolta azt a területet a Faluházzal szemben, amelyet a legjobbnak helyszínnek tartott, mivel a település közepén, központi helyen található.

A tűzoltó egyesülettel együttműködve a pénzügyi feltételeket pályázat útján sikerült biztosítani. Az egyesület által a vidékfejlesztési forrásokból elnyert közel 15 millió forint segítségével az Ifjúság utcai játszótér egy szép új parkban került kialakításra, és a Szabadság utcai új lakóházak között is kialakításra került egy játszótér, ahol 4 játék került elhelyezésre.

 
A megvalósítás során először a játszótéri játékok kerültek elhelyezésre. Még folytak a további kivitelezési munkák, amikor a tiltás ellenére már használatba vették a játékokat. Azóta is folyamatosan gyerek zsivajtól hangos a tér, ami a legszebb visszaigazolása annak, hogy az elköltött milliók jó célokat szolgálnak.

A játékok mellett a park legfontosabb eleme a fedett, fából készült tetszetős pavilon, amely augusztus hónapban már kettő esküvő helyszínéül is szolgált. A Faluházban tartott lakodalmak során az ifjú pár már a lakodalom helyszínén is kimondhatja a boldogító igent.

 A kialakított sétányok, az elhelyezett padok, a terület parkosítása révén a park település egyik büszkeségévé vált. Népszerűségére jellemző, hogy a település minden részéről érkeznek a szülők, nagyszülők a gyermekeikkel és unokáikkal a térre játszani és beszélgetni - hallottuk Becsehely polgármesterétől.
  Gratula!