Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.09.03

Kiváló hangulat, csodás zalai táj: a XVIII. Diesel Kerékpártúrán jártunk

Szeptember 3-án (szombaton) immár a 18. alkalommal indult útjára a Diesel Kerékpárszervíz tulajdonosa, Kovács Gyula által kezdeményezett Diesel Kerékpártúra. A kis csapat (melynek vezetője Halmi Béla polgármester volt) reggel 9 órakor indult el a közel 80 kilóméteres táv leküzdésére. 

 

Sorrendben Letenye után Becsehely, Borsfa, Bánokszentgyörgy, Pusztamagyaród volt az első etap, ahol Kovács Károlyné polgármester és a magyaródi asszonyok három fogásos finom ebéddel és igazi zalai szívvel fogadták a letenyei túrázókat a helyi gondozási központban. Amiről eddig nem tudtunk: három csővezeték (olaj, gáz, szénmonoxid) megy át Pusztamagyaródon, amelyek fokozottan veszélyes besorolásúak, így kiemelt riasztórendszerrel van felszerelve a falu.

 

Tóth Zsolt főszervező a megmérettetés során elmondta: először volt példa arra, hogy a túra három különböző úton jutott el Kistolmácsra, hiszen különféle erdei útvonalakon, sőt még Pákán át kerekezve is érkeztek  kerékpárosaink a végállomásra, ahol a Fortuna Vendéglőben Birkás Zoltán polgármester és családja fogadta az érdekes módon egyáltalán nem fáradt bicajosokat.A túra végeztével a friss lángos és az üditő elfogyasztása után teljesítményéért minden résztvevő ajándékpólót kapott. A Diesel Kerékpártúra során Zala egyik legtündérszerűbb tájain suhantunk el és meglepődve tapasztaltuk: nem kell messzire menni ahhoz, hogy a szomszédságban olyan természeti, emberi csodákra találjunk, amit soha nem felejtünk el.

 

És ami talán a legfontosabb: akár a kerékpározás vagy bármely rendszeres mozgás napokkal, hónapokkal, évekkel hosszabíthatja meg életünket.

(Bejegyezve:2011.09.03.)

 

A mappában található képek előnézete Diesel Kerékpártúra -Letenye-