Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.09.08

Kettős guiness rekord a nagykanizsai dödöllefeszten - Három VIDEÓVAL !

A jubileumi, 10. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál keretében egy tízfős csapat, valamint egyéni rekordvárományosként Czimmermann József arra vállalkozott, hogy 26 órán keresztül folyamatosan készítik a jellegzetes zalai-vasi burgonyás finomságot. A csapat tagjai egymást váltva, megszakítás nélkül álltak a sütők előtt, míg az egyéni kísérlet végrehajtója nyolc óránként csupán 15 percnyi pihenőt tarthatott.

 

nagykanizsa-guiness-rekord.jpg

 

A pénteken kora délután indult, s egész éjszakán át a belvárosban, érdeklődők sokasága előtt zajló mindkét rekordkísérlet szombat délutánra sikerrel zárult. A csoportos rekord csapattagjai és a civilben általános iskolai tanító Czimmermann József egyaránt elérte a kitűzött célját, a csúcsidő elérését hatalmas tapssal fogadta a több száz érdeklődő.


 

A Kanizsai Kulturális Központ, a Kanizsa és Környéke Gasztronómia Egyesület, valamint a Kanizsa Turizmusáért Egyesület által 10. alkalommal megrendezett kétnapos dödöllefesztiválon több mint fél tonna nyersanyagot áldoztak fel a rekordokért. Prikryl József, a gasztronómiai egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: 300 kilogramm burgonyát, 120 kilogramm lisztet, 60 liter tejfölt, 30 kilogramm hagymát, 25 kilogramm zsírt és 12 kilogramm sót használtak fel, amelyből összesen több mint kétezer adag finomságot készítettek a fesztivál hosszú sorokban kígyózó látogatóinak. MTI. Fotó-videó: Letenye Média)