Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.10.29

Kétgyermekes nagykanizsai családanya lett az Év Titkárnője

Eldőlt, ki 2014 legjobb titkárnője. A nyertest háromfordulós verseny keretében szakmai zsűri választotta ki, több ezer jelentkező közül. Sneff-Németh Gabriella, Az Év Titkárnője a dicsőség mellé vitte a félmilliós fődíjat a nyaralást és hozzá az autót is.

 

sneff-nemeth-gabriella.jpg

 
Idén először került megrendezésre az Év Titkárnője pályázat. A májusban útjára indított kezdeményezés megmozgatta a szakmát, több ezren regisztráltak a versenyre. A pályázóknak nem volt könnyű dolga, már az első fordulóban 7 összetett feladatot kellett megoldaniuk: céges rendezvény szervezésére javaslatot tenni, felszólító levelet írni, költségvetést készíteni és egyéb a mindennapi munka során rendszeresen felmerülő problémákra választ adni.

A második fordulóba bejutott legjobb 64 versenyző személyes meghallgatáson vett részt, majd további két feladatra nyújtott be megoldást. A szervezők több szempont alapján értékelték teljesítményüket. A legjobb 16 pályázó jutott az október 18-án megrendezett döntőbe.

A Klotild palotában található elegáns Buddha-Bar Hotel adott otthont a végső kihívásnak. A döntősök élvezhették, hogy vörös szőnyegen vonulnak a helyszínre, ott viszont kemény feladatok vártak rájuk. Hét tagú zsűri előtt kellett számot adniuk szakmai tudásukról, kommunikációs készségükről, találékonyságukról és kreativitásukról. Tették mindezt izgalmas egyéni és csoportos feladatok keretében. Hol azt mutatták be mit tennének, ha a főnökük rájuk bízza a bércsökkentés bejelentését, hol egymás ellen érveltek pályázati pénzek elosztásától, hol egy mozdony tengelyeinek számát kutatták az interneten villámsebességgel.

 

sneff-nemeth-gabriella-2.jpg


„Eddig minden versenyben másodikként végeztem, fel sem merült bennem, hogy én lehetek a győztes.”- mondta a díj átvételekor teljesen elképedt győztes, Sneff-Németh Gabriella. Pedig a zsűri egyhangúan döntött mellette. A kétgyermekes családanya Zalakaroson dolgozik titkárságvezetőként. Diplomás, két nyelven beszél, a család és a munka mellett második diplomája megszerzésére is jut ideje.

 

sneff-nemeth-gabriella-facebook.jpg


A fődíj mellett két különdíj átadására is sor került. A szakmai különdíj nyertese a budapesti Jakab Zoltánné lett, a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó díjat pedig a szintén Budapesten dolgozó Léka Edit nyerte el.

A díjak átadásakor Ujhelyi Botond a pályázat megálmodója elmondta: „Szerettük volna megmutatni, hogy ez a sokak által megvetéssel kezelt szakma, milyen komoly szakértelmet igényel. Fontosnak tarjuk, hogy ne csak a művészeti ágazatok kapcsán találkozzunk tehetségkutató versenyekkel, hanem azok is megcsillogtathassák tudásukat, akik nap mint nap egy irodában, a számítógép előtt ülve küzdenek meg folyamatos kihívásokkal.”

(Források: Extratitkárnő.hu, fotók: Év titkárnője pályázat - Facebook, Sneff-Németh Gabriella - Facebook)